Cara Aktifkan Kad Debit Hong Leong Bank HLB Online

Kad debit Hong Leong Bank adalah salah satu produk kewangan yang ditawarkan oleh Hong Leong Bank, sebuah bank terkemuka di Malaysia.

Kad debit ini merupakan sejenis kad yang menggabungkan fungsi kad kredit dengan kad ATM yang mempunyai ciri-ciri sama seperti kad kredit, tetapi kad debit hanya boleh digunakan untuk membayar belanjaan dan perkhidmatan yang dibeli dengan wang yang ada dalam akaun bank pemegang kad.

Salah satu kelebihan utama kad debit Hong Leong Bank adalah ia membenarkan pemegangnya untuk membayar belanjaan dan perkhidmatan dengan mudah dan selamat, tanpa perlu membawa wang tunai.

Tutorial Lainnya:  Cara Mohon Kad Kredit OCBC

Kad debit juga mempunyai fungsi keamanan yang tinggi, seperti sistem pengesahan PIN yang memastikan bahawa hanya pemegang kad yang boleh menggunakannya.

Sekiranya Anda adalah pengguna kad debit HLB dan ingin aktifkan kad bank tersebut untuk auto debit, online purchase, overseas retail dan overseas withdrawl, Anda boleh ikuti step dalam artikel ni.

Cara Aktifkan Kad Debit Hong Leong Bank

Macam mana kita nak aktifkan kad bank secara online. Bila Anda dah dapatkan kad bank, Anda kena login ke website Hong Leong Connect. Lepas tu ikuti langkah berikut:

  1. Buka laman https://s.hongleongconnect.my
  2. Masukkan Username dan Password.
    Cara Aktifkan Kad Debit Hong Leong Bank
  3. Bila Anda dah berjaya Login, Anda tekan Other Services.
  4. Dalam bahagian Debit/ATM Card.
  5. Anda tekan pada Activate Card.
    Cara Aktifkan Kad Debit Hong Leong Bank
  6. Masukkan Valid Thru dan 6-Digit PIN.
    Cara Aktifkan Kad Debit Hong Leong Bank
  7. Dekat sini Anda kena pilih sama ada nak On atau Off kan fungsi-fungsi yang ada.
    Cara Aktifkan Kad Debit Hong Leong Bank
  8. Semak semua detail dan Anda kena buat pengesahan.
    Cara Aktifkan Kad Debit Hong Leong Bank
  9. Untuk buat pengesahan, buka App Hong Leong Connect dan tekan Authorise.
    Cara Aktifkan Kad Debit Hong Leong Bank
  10. Bila dah berjaya buat pengesahan Kad Anda akan berjaya diaktifkan.
    Cara Aktifkan Kad Debit Hong Leong Bank
Tutorial Lainnya:  Cara Link Akaun Tabung Haji Dengan Bank Islam Online

Kad bank Hong Leong Bank merupakan pilihan yang sangat baik bagi sesiapa yang ingin memiliki kad yang mudah digunakan dan selamat, serta mempunyai banyak faedah yang menguntungkan.

Kad bank HLB adalah pilihan yang sempurna bagi mereka yang ingin menguruskan kewangan mereka dengan lebih baik dan membuat pembayaran dengan lebih mudah dan pantas.

Leave a Comment